tisdag 10 mars 2009

Tjuvrökare på jobbet...

Sedan 1jan -09 har Ljungby kommun infört rökförbud på arbetstid. Vilket jag kan förstå inom vissa områden som skola, dagis osv. Man får röka på sina raster, men ej på kommunens område då. Själv e jag Personlig assistent o har inte några raster på mina dygnspass. Så börjar som oftast kl 13 ena dagen o slutar 14.30 dagen efter. Jag har ju då blivit en tjuvrökare på jobbet, 32år ung?! För vi har inga raster, däremot ger vi kommunen 4-5timmar varje natt vi jobbar. Då ger kommunen oss en symbolisk summa på ca 25kr. Så på mina 10pass på 6veckor ger jag kommunen 45timmar som jag inte får betalt för o så får jag ändå inte röka på jobbet. Hmm. -Men jag får röka precis innan jag börjar jobba(på kommunens mark) o precis efter oxå(på kommunens mark) Men hade jag haft rast hade jag varit tvungen o gå utanför min arbetsplats område. Helt sjukt!- Bör då tillägga att man får snusa för de e inte lika farligt säger min chef... Hmm... Klart de är farligt! Kanske inte som så att man får lungcancer av det. Men muncancer måste ju ändå vara nästan lika illa! Fast då säger min chef att de finns studier som visar att det inte finns några bevis på att snusning orsakar muncancer. SUCK! Finns inga bevis på att rökning skapar lungcancer heller. Även om de finns teorier.

Kan säga att alla vet att de e farligt o röka! O vi vill alla sluta! Men vad erbjuder då Ljungby kommun för rökavvänjning? Jo, en grupp där man träffas på tider som jag aldrig kan gå på då jag jobbar då. Så jag frågade om hjälpmedel till att sluta som plåster eller sådana där tabletter. Nä de får man inte någon hjälp med. Men jag får gå till den där gruppen, men utanför arbetstid. Visst kan ju kompa men vill inte förlora mer pengar på en kurs där jag sitter o pratar om mina olater. Jag förlorar ju redan tillräckligt på själva rökningen. Jag vet att jag behöver MER hjälp än bara o prata...

Suck, nu ska jag prata om något annat... Fick precis veta att min käre sambo inte ska repa i helgen så han har bara spelning på torsdag och sen kommer han o vara hemma i helgen. Inte för att de spelar så stor roll för jag jobbar ju ändå. Men kan ju vara skönt att det e någon hemma när man kommer =) O dessutom slipper jag att fixa hundvakt... *ler* Ett måste som försvann... GOTT!

Nä, nu ska jag nog försöka jobba lite...

Mina vänner, tänker på er!

Kram på er!